Κατερίνα Κονή

Υποψήφια Λευκωσίας

Η Κατερίνα Κονή, 32 ετών, είναι γεννημένη στη Λευκωσία με καταγωγή την Αμμόχωστο. Πήγε στο The Grammar School Λευκωσίας. Υπήρξε μέλος του Σώματος Κυπρίων Οδηγών και για χρόνια συμμετείχε στην Κυπριακή Παιδοβουλή.

Σπούδασε Ψυχολογία στην Αγγλία στο University of Reading και μετέπειτα στο King’s College London για μεταπτυχιακό στην ψυχική υγεία. Έμεινε και δούλεψε κάποια χρόνια στο Λονδίνο, ως λειτουργός ψυχικής υγείας. Επέστρεψε στην Κύπρο όπου και διδάσκει ψυχολογία/κοινωνιολογία και κριτική σκέψη σε πρόγραμμα προετοιμασίας μαθητών για σπουδές στο εξωτερικό.

Παράλληλα, είναι υποψήφια Διδάκτωρ στο Πρόγραμμα Κλινικής Ψυχολογίας του Πανεπιστημίου Λευκωσίας. Ασχολείται με την αφηρημένη τέχνη και κατασκευάζει κοσμήματα με τις ζωγραφιές της. Με αυτή της την υποψηφιότητα θέλει να συνεχίσει το έργο και όραμα του πατέρα της, Τάκη Κονή, για την επανένωση της Κύπρου.

Επίσης πιστεύει στην συμμετοχή και δυναμική της νέας γενιάς στο χτίσιμο της ευρωπαϊκής Κύπρου, ανεξαρτήτως γλώσσας, θρησκείας και πολιτιστικής κληρονομιάς, παράδοσης και ταυτότητας.