Κρίστης Σεργίδης

Υποψήφιος Λεμεσού

Ο Κρίστης Σεργίδης γεννήθηκε και μεγάλωσε στη Λεμεσό. Οι γονείς του είναι πρόσφυγες από την Αμμόχωστο. Φοίτησε στο Λύκειο Απ. Πέτρου & Παύλου, στο Παν. Ιωαννίνων και Παν. του Nottingham με σπουδή στην Ιστορία,  αποκτώντας τον τίτλο του Διδάκτορά για την εκπόνηση της διατριβής του με θέμα την «Εξωτερική  Πολιτική της Αρχαίας Αθήνας». Έχει διδάξει στο Ανοιχτό Πανεπιστήμιο Κύπρου στις Σπουδές για τον Ελληνικό Πολιτισμό, συμμετείχε στο πρόγραμμα Ιστορικού Διαλόγου υπό την αιγίδα του Σπιτιού της Συνεργασίας, ενώ το 2015 εργοδοτήθηκε στην εταιρεία MetLife Europe d.a.c. To 2017 προήχθη στη θέση του υπεύθυνου διαχείρισης εταιρικών συμβολαίων, θέση που κατέχει ως σήμερα.

Συμμετέχει στις Βουλευτικές εκλογές του 2021 ως υποψήφιος στην επαρχία Λεμεσού, με την πρωτοβουλία «Αμμόχωστος, για την Κύπρο» καθώς υποστηρίζει την τρέχουσα ανάγκη  για επίλυση της κατοχής και την επιστροφή της Αμμοχώστου. Μια επανενωμένη πατρίδα θα αποτρέψει την παλαιοκομματικότητα και τη διαφθορά που επηρεάζει τον τόπο μας, και θα τροχοδρομήσει μια νέα προοπτική για όλους τους Κυπρίους.

Ταυτόχρονα, στηρίζει την διαφύλαξη της πολιτιστικής κληρονομιάς του νησιού, ενός λειτουργικού κι αποδοτικού κράτους στα θέματα προστασίας των δικαιωμάτων του πολίτη και την δέουσα ευαισθησία για τα θέματα που αφορούν την προστασία των ζώων.