Κλαίρη Χατζηκακού

Υποψήφια Αμμοχώστου

Γεννήθηκα στις 6 Νοεμβρίου 1961 στη Λευκωσία, παρόλο του ότι οι γονείς διέμεναν στην Αμμόχωστο λόγω του ότι ο γυναικολόγος ήταν φίλος των γονέων. Οι γονείς μου Ούρσουλα Χατζηκακού και δόκτωρ Κώστας Χατζηκακού. Μαζί με τους δύο αδελφούς και την αδερφή μου μεγαλώναμε μέχρι την τουρκική εισβολή  στην Αμμόχωστο. Μετά την τουρκική εισβολή εγκαταστάθηκε η οικογένεια στην Λάρνακα.
Από το 1979 μέχρι τον επαναπατρισμό μου το 2003, ζούσα στη Γερμανία. Από το 2003 μέχρι τώρα ο σύζυγος μου, Dr Klaus Pfannkuche και εγώ ζούμε και εργαζόμαστε στην Κύπρο.

Σχολική Εκπαίδευση

  • Δημοτικό: Τη δημοτική εκπαίδευση την έκανα στο δημοτικό σχολείο Αγίου Ιωάννη στην Αμμόχωστο.
  • Γυμνάσιο: Την πρώτη τάξη γυμνασίου φοίτησα στο γυμνάσιο θηλέων Αμμοχώστου μέχρι το  Μετά την τουρκική εισβολή φοίτησα μέχρι τέλος Δεκεμβρίου του 1975 το Queens school στο Rheindahlen στην  Γερμανία.  Από το 1976 και μέχρι την αποφοίτησή το 1979 φοίτησα το γυμνάσιο Αγίου Γεωργίου στη Λάρνακα

Σπουδές 1979-1986

  • Σπούδασα ιατρική στην Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Düsseldorf στην Γερμανία, στο οποίο έκανα και το διδακτορικό μου.

Εργασία 1986-2003

Εργάστηκα σε διάφορα νοσοκομεία της Γερμανίας και έκανα την ειδίκευση μου στην Aναισθησιολογία και αργότερα στην Εντατικολόγια στο τμήμα αναισθησιολογίας και Εντατικής Ιατρικής στο νοσοκομείο St. Johanneshospital, Dortmund στη Γερμανία.

Παράλληλα, έκανα διάφορες μετεκπαιδεύσεις και υποειδικότητες όπως στην Ψυχοθεραπεία, Εξειδίκευση στην Καρδιοαναισθησιολογία, τα Εκτακτα Περιστατικά, Ειδίκευση στο Ιατρικό Βελονισμό και Παραδοσιακή Κινέζικη Ιατρική.

Πέραν από την εργασία στο νοσοκομείο ήμουν μέλος της ομάδας Flight – Αmbulance Service στο Dortmund, Γερμανία.

Μετά τον επαναπατρισμό μου το 2003 ζω και εργάζομαι ως εργοδοτούμενη στην Κύπρο.

Επικοινωνία:

  • Τηλέφωνο: 99 3081605
  • Τ .Θ. 42438. 6534 ΛΑΡΝΑΚΑ